Ženama u 20-ima najvažnije je da imaju energiju čitavi dan, dok je ženama u 30-ima puno važniji psihička stabilnost na poslu. Za to je najvažniji dobar izbor hrane.
S godinama se potreba ljudi za nutritivnim vrijednostima povećava, tvrdi nutricionisti. Zato postoji superhrana koja je bogata hranjivim tvarima i može pomoći ženama da žive dug, zdrav i ispunjen život. - Ženama u 20-ima najvažnije je da su opskrbljene energijom cijeli dan, dok je ženama u 30-ima puno važnija psihička stabilnost na poslu. Da bi to ostvarile, potrebna je dobra prehrana - tvrdi nutricionistica Alyse Levine
- Sjemenke bundeve i kelj za žene u 20-ima i 30-ima Žene u 20-ima i 30-ima trebaju hranu bogatu folnom kiselinom, željezom i kalcijem. Folna kiselina pomaže ženama da porod prođe lakše jer sprečava oštećenja mozga i leđa dok je fetus još u razvoju u prvih nekoliko tjedana trudnoće. Porcija zelenog graha ima 140 kalorija, a daje 40 posto dnevno neophodne folne kiselina, devet grama vlakana, osam grama proteina i 15 posto potrebnog željeza.
Folne kiseline ima i u lisnatom povrću poput špinata, repe, graška, kukuruza, cvjetače, zelene paprike, u kruhu, mahunarkama i orašastim plodovima.
U 20-im i 30-im godinama kod žena se koštana masa još uvijek gradi, pa je ključni sastojak za zdrave kosti - kalcij. Izgradnja jakih kostiju ranije u životu sprečava osteoporozu i omogućava mobilnost kasnije u životu. Kalcijem je bogato tamnozeleno lisnato povrće poput kelja, a sadrži i vitamine A, C, E i K, folnu kiselinu i željezo.
- Orasi, prokulice i pistacije za žene u 30-im i 40-im Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama kao što je riba, sjemenke konoplje, chia sjemenke, orasi i kivi sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti jer smanjuju trigliceride, a povećavaju razinu "dobrog kolesterola" HDL-a, što je posebno izraženo kod žena u 30-im i 40-im. Bore se također javljaju, a najbolje rješenje za borbu protiv njih je prokulica. Prokulica ima više vitamina C nego bilo koje drugo povrće, a upravo vitamin C pomaže u proizvodnji kolagena, što može smanjiti pojavu bora i naglasiti fine linije. U jednoj šalici ima više od 100 posto dnevne potrebe za vitaminom C, a također je veliki izvor vlakana i folne kiseline.
Stres i niži krvni tlak u ovoj su dobi također česta pojava, a najbolje rješenje protiv toga su pistacije. Pistacije pomažu u smanjenju ukupnog kolesterola, a njihovi sastojci vrlo su dobri antioksidansi.
- Crna hrana za žene starije od 50 godina Vitamin E je snažan antioksidans u smanjenju rizika od srčanih bolesti, a upravo su bolesti srca ubojica broj jedan kod žena starijih od 65. godina. Crna hrana, prvenstveno riža bogata je vitaminom E, a stotine studija već su pokazale prednosti takvog načina prehrane kod žena starijih od 50 godina.

Protiv upala u zglobovima i artritisa najbolje su trešnje, bilo da su suhe, smrznute, svježe ili u obliku soka. Trešnje pomažu u borbi protiv štetnih učinaka kemikalija i slobodnih radikala koji mogu pridonijeti starenju i razvoju određenih bolesti (bolesti srca i rak). Bogate su melatoninom, koji pomaže pri lakšem usnivanju.