Kako brzo ukloniti herpes



Nitko ne voli kada mu se na usnama pojavi dosadni herpes, koji osim što narušava izgled, radi probleme i kod šminkanja.

Kako bi ga se što brže riješili, u nastavku vam donosimo nekoliko prirodnih načina. Herpes uzrokuje virus, a kada nastane pojavljuje se mjehurić, počinje peckati, boljeti i svrbjeti, a na kraju se suši, puca i otpada. Osim razno raznih krema iz ljekarne, herpes možete ukloniti i s nekim sastojcima koje imate u svojoj kuhinji.

Sol vam može biti od velike pomoći u uklanjanju herpesa, a sve što trebate je manju količinu soli, nekoliko puta na dan nanijeti na herpes.

Poznato prirodno antivirusno sredstvo je češnjak, koji u kombinaciji s drugim prirodnim proizvodima, stvara savršen lijek za herpes. Sve što trebate napraviti da bi dobili ovaj odličan prirodni lijek je usitniti dva i pol češnja češnjaka, pa ga pomiješati s jednom i pol žlicom brašna, jednom i pol žlicom vrhnja i jednom i pol žličicom meda. Mast koju ćete dobiti ovom smjesom, je odličan lijek protiv herpesa, koji možete svakodnevno mazati na oboljelo područje.

Kapi propolisa su jako ljekovite za liječenje herpesa, a treba ih obilno namazati na herpes nekoliko puta na dan, a nakon njih na herpes treba staviti nevenovo ulje ili kremu od kamilice, kako se ne bi stvorila korica. Svaka 3 sata ponovite proces, i tako četiri puta na dan.

Soda bikarbona vam isto može pomoći u liječenju herpesa, a sve što trebate je prokuhati 150 ml vode, pa u vodu staviti jednu i pol žličicu sode bikarbone. U ovu otopinu umočite vatu koju stavljajte na herpes.

Najbolje protuupalno sredstvo je kožica od ljuske jajeta, koja se nalazi s unutarnje strane ljuske jajeta. Odvojite kožicu od ljuske i stavite je na herpes! Vrlo brzo ćete primijetiti rezultate s kojima ćete biti i više nego zadovoljni.

Eterično ulje čajevca se preporučuje stavljati na herpes svakih 2 sata, nakon čega je moguće malo peckanje. No, nakon samo 2 dana ćete zaboraviti da ste imali herpes!