Kolač s jagodama i đumbirom


Sastojci: 

- 3 jaja
- 100 g smeđeg šećera
- 2 žlice agavinog sirupa
- 100 g integralnog brašna
- 20 g običnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 120 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 1 žlica naribanog đumbira šumske jagode pekmez od jagoda

Postupak: 

Zajedno istuci maslac sa šećerom i agavinim sirupom. Polako dodaj jaje po jaje te zatim obje vrste brašna i prašak za pecivo. Naribaj đumbir te ga umiješaj u smjesu. Peci na 180 stupnjeva jedno 20 minuta i provjeri čačkalicom je li biskvit pečen. Ponovi postupak za još jedan biskvit. Kada se biskviti ohlade, premaži ih 3 milimetara debelim slojem domaćeg pekmeza od jagoda. Na jedan biskvit položi šumske jagode, a drugim ih prekrij sa stranom namazom pekmezom prema dolje. Posluži s toplim čajem od đumbira.