Nakon prejedanja: Napitak koji tjera loše masnoće iz tijela


Razlikujemo dobri HDL kolesterol od LDL lošeg kolesterola čija povećana razina u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih žila. Prijetećoj masnoći moguće se suprostaviti uz pomoć pametnog odabira namirnica

Grejp je apsolutni pobjednik kada je riječ o borbi protiv lošeg kolesterola jer osim visoke razine vitamina C sadrži i pektin koji u kombinaciji s vitaminom snižava kolesterol te štiti krvne žile od začepljenja.

U stopu ga prati celer. Dvije stabljike ovog povrća dnevno su dovoljne da se nivo kolesterola smanji. Pripremljeni svježi sok najbolje je konzumirati prije ručka.

Sastojci:

- 1 grejp
- 2 stabljike celera
- vezica peršina
- ¼ oguljenog limuna
 - 3 ploške đumbira

Priprema: 

Sve sastojke ubacite u blender i miješajte dok ne dobijete gusti napitak.

Savjet:

Pripremljeni svježi sok najbolje je konzumirati prije ručka što ostavlja dovoljno vremena da tijelo apsorbira sve sastojke i da se djelovanje svih sastojaka aktivira. Međutim, možete ga popiti i nakon obroka.