Bijele cokoladice (RECEPT)




Sastojci

170 grama kakao maslaca (cocoa butter)
120 grama kokosovog mleka u prahu
do zeljene slatkoce eritritol i stevia ili zasladjivac po izboru
prstohvat soli
1 kasikica arome vanilije (bez secera) ili malo prave vanilije
2 kasike seckanih suvih brusnica (cranberries)
1 puna kasika badema u listicima
1 - 2 kasike nezasladjenog kikiriki maslaca (smooth verzija)

Priprema

1. Susene brusnice sitno naseckati. U metalnoj ili vatrostalnoj posudi iznad pare otopiti kakao maslac. Skloniti s pare i pricekati jedno 2 minute da se malo ohladi. Uobicajeno koristim mix stevie i eritritola samlevenog u el. mlinu za kafu. U osnovnom receptu pise da ide 50 grama eritritola. Ako je mleko u prahu krupnije treba ga samleti u el. mlinu za kafu. U otopljeni kakao maslac dodati prstohvat soli, mleko u prahu, aromu vanilije i zasladjivace. Sve izmesati zicom i vratiti kratko na paru.

2. Pola smese sipati u drugu posudu i dodati naseckane brusnice i listice badema. Silikonske modlice prvo stavite na tacnu da ih lakse mozete prebaciti u frizider. Smesu sipati u silikonske modle za cokoladice.
.

3. U ostatak smese dodati kikiriki maslac i vratiti kratko na paru samo da se otopi. Smesu sipati u silikonske modlice i ostaviti ih par minuta na sobnoj temperaturi. Nakon sto su se cokoladice ohladile prebaciti ih u frizder da se svrdnu.

Posluživanje

Ove cokoladice su zapravo nesto izmedju "fat bombs" i bele cokolade. Najbolje ih je celo vreme drzati u frizideru u poklopljenoj posudi i konzumirati direktno iz frizidera. Ako ne pratite LCHF kao zasladjivac mozete koristiti secer u prahu.