Sastojci
350 g jagoda
2 žlice šećera
200 g mljevenog keksa
60 g ili više otopljenog margarina (ovisi o keksu)
250 g vrhnja za šlag
200 g bijele čokolade
250 g mascarponea
1. Pripremu pogledajte i u videu: https://youtu.be/AAPsqosAyXA
2. Mljeveni keks pomiješajte s margarinom, trebate dobiti smjesu koja se prima. Smjesu rasporedite u čaše i utisnite. Stavljajte otprilike 2 žlice u svaku čašu
3. Lagano izmiksajte mascarpone koji je na sobnoj temperaturi pa dodajte vrhnje za šlag i miksajte dok se krema ne stisne Dodajte bijelu čokoladu otopljenu na pari i zamiksajte
4. Tu kremu stavite na keks. Jagode narežite na manje komade i kuhajte sa šećerom desetak minuta dok ne dobijete sirup (prikazano u videu)
5. Ohlađeni sirup stavite na kremu i ukrasite sa prepolovljenom jagodom.