Nevjerojatno dobar brzi desert s jagodama i bogatom kremom od bijele čokolade, savršenstvo! Pogledajte i video s receptom:


Sastojci 

350 g jagoda 
2 žlice šećera 
200 g mljevenog keksa 
60 g ili više otopljenog margarina (ovisi o keksu) 
250 g vrhnja za šlag 
200 g bijele čokolade 
250 g mascarponea




Priprema

1. Pripremu pogledajte i u videu: https://youtu.be/AAPsqosAyXA

2. Mljeveni keks pomiješajte s margarinom, trebate dobiti smjesu koja se prima. Smjesu rasporedite u čaše i utisnite. Stavljajte otprilike 2 žlice u svaku čašu

3. Lagano izmiksajte mascarpone koji je na sobnoj temperaturi pa dodajte vrhnje za šlag i miksajte dok se krema ne stisne Dodajte bijelu čokoladu otopljenu na pari i zamiksajte

4. Tu kremu stavite na keks. Jagode narežite na manje komade i kuhajte sa šećerom desetak minuta dok ne dobijete sirup (prikazano u videu)

5. Ohlađeni sirup stavite na kremu i ukrasite sa prepolovljenom jagodom.