Donosimo vam 3 vrste hljeba koje je pozeljno konzumirati!!

Možda mislite da ugljikohidrati imaju losu reputaciju,ali sta ako vam kazemo da neke vrste hljeba imaju zdrastvene prednosti??

1.Laneni hljeb


Laneni hljeb izrađuje se od integralnog brašna i lanenih sjemenki
lanene sjemenke visoko su hranjive tvari i sadrže spojeve koji mogu pomoći u zaštiti od određenih karcinoma.

2.100 % hljeb od cjelovitog psenicnog zrna 



Integralna pšenica (u izvornom ne obogaćenom obliku) izvrstan je izvor dijetanih vlakana i magnezija.Ima mnoge zdrastvene prednosti kao sto je rizik od dijabetisa,srcanih problema i nekih odredenih karcinoma.

3. Zobeni hljeb






Zob je oduvijek smatrana jednim od najzdravijih ugljikohidrata.Cine da se duže osjećate puni energije i bezbroj ima zdravstvenih koristi kao sto je rak debelog crijev,dijabetis,probavni problemi.